BRZE INFORMACIJE

Oznaka : 147

Pohod LUDBREG - KALNIK

Pogledaj fotku
Datum polaska : 20.03.2021
Subota
Sat polaska : 07:00
Mjesto polaska : Ludbreg - Kružnice Centra Svijeta
Datum povratka : 20.03.2021
Subota
Vrijeme završetka : 18:00
Vodiči : Damir Klarić , 098267067 , Slivija Špicar, Pofuk Marijan, Darko Kos, Martina Makar
Broj posjeta : 3417

Održan


ORGANIZATOR

PD LUDBREG I GRAD LUDBREG


NAZIV

Pohod LUDBREG - KALNIK


DETALJAN OPIS IZLETA

Dragi ljubitelji hodanja, pješačenja i prirode,

pozivamo Vas na prvi pohod od Ludbrega do planinarskog doma na Kalniku, planinarskim stazama.

Pohod će se održati 20.03.2021. u subotu. Početak pješaćenja je kod kružnica centra svijeta u Ludbregu u 7.00h . Normalnim tempom hodanja i s odmorima pješaćenje traje oko 10 sati. Staza ima 30 kilometara.

Nakon dolaska do planinarskog doma na Kalniku, povratak u  Ludbreg biti će osiguran kombijem ili autobusom u slučaju više sudionika.

Obavezna je osnovna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima ( tvrde cipele-gojzerice, štapovi za hodanje, ruksak, adekvatna odjeća, zaštita za hladnoću, sunce, vjetar i kišu te obevazna čeona svjetiljka ) . Hrana i piće iz ruksaka . Možda se do tada otvori i planinarski dom na Kalniku.

Pohod će osiguravati HGSS . Poziv za eventualnu najbržu pomoć na pohodu : 091-604-8362

U slučaju jako lošeg vremena ( jača kiša cijeli dan ) pohod se odgađa, te će to pisati na vrhu ove objave. U slučaju povremene slabije kiše pohod se ne odgađa.

Prijave:
Prijave su potrebne zbog organizacijskih potreba. Prijavljujete se gore na dugmetu NOVI IZLET, prijavi se
( Dovoljo je upisati ime, prezime i mjesto te mobitel, zbog epidemioloških potreba. )

Više informacija o putu možete naći ovdje :
Opis puta Ludbreg Kalnik


Najnovije informacije (16.03.2021) :

Okupljenje u Ludbregu od 6.30 h. Slijedi registracija i upis u knjigu pohodnika. Na registracijsko mjesto doći sa maskicama na licu. Polazak prve grupe točno u 7h. Ostale grupe kreću  3-5 minuta nakon prve grupe . Dođite prije, kako bi se stigli registrirati. Svi pohodnici moraju biti upisani u registracijsku knjigu zbog epidemioloških razloga i odluka stožera.

Uz manje pauze, prvi veči odmor i okrijepa kod bolnica Gabrinovec u trajanju od 30 do 40 min: osigurani napici (voda, pivo)  i sendvič za svakog sudionika. Do Gabrinovca nam treba otprilike oko  5h . Mini muzej kod partizanskih bolnica gabrinovec  vjerojatno će biti otvoren za kratko razgledavanje.

Drugi veči odmor kod lugarnice Vratno. Odatle nam treba 1,5h do planinarskog doma. Planiramo svi stiči do 18h do planinarskog doma.

Kod planinarskog doma na Kalniku, osigurana okrijepa uz kobasice.

Pribijanje putokazne ploče Kalnik -> Ludbreg na putokaznom stupu podno starog grada Kalnik.

Odlazak autobusima za Ludbreg oko 19h - 19.30h . Autobusi će čekati u naselju Kalnik.

Free parking i mjesto okupljanja (kliknite na sliku) :


Iz smjera Koprivnica :
Kod Plodina desno za smjer Varaždin. Prva lijevo. Kod ZG banke i pošte, desno. Prva desno. Kratko dolje do parkinga. Navigacija upisati : Stadion NK Podravina
Iz smjera Varaždin:
Na kružnom toku u Frankopanskoj prema centru. Druga lijevo preko Trga Slobode na Free parkiralište Stadion NK Podravina.
Iz smjera VŽ Toplice: 
Lijevo u ulicu Petra zrinskog, voziti do Trga Slobede i u njega skrenuti desno. Prijeći ga i ravno dolje na parking kod Stadion NK Podravina.

Koordinate : N 46° 15'  07,20'' E 16° 03' 12,54''

Mjesto okupljanja:
Sa parking Stadion NK Podravina, doći u centar kod kružnica "Centra svijeta" gdje je okupljanje. 3 minute od stadiona. Za mjesto okupljanja u navigaciju možete upisati "Pivnica Mejaši" ili hotel Amalija.

Koordinate : N 46° 14'  57,62''   E 16° 37'  04,84''

kliknite na sliku

Free parking i mjesto okupljanjaNa pohudu potrebno je voditi računa o svim epidemiološkim mjerama i pridržavati ih se.  Epidemiološke mjere za područje Varaždinske županije  
Također, na izletu,  potrebno se držati i ovih mjera (kliknite) 


Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na pohodu. Također odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da nema simptome Covid-19 bolesti . Iako će vodiči učiniti sve za maksimalnu sigurnost sudionika, pohodu svatko pristupa na vlastitu odgovornost.


Više informacija uskoro.

 


Ludbreg

Ludbreg

 

Pogled prema Ludbregu preko Kalničkog gorja .

Pogled prema Ludbreg

Planinarskim stazama od Ludbrega do Kalnika

Planinarskim stazama od Ludbrega do Kalnika

Kalnik

Kalnik